Tåbukki Åndz - Turkije 2004

Zondag 31 oktober ... op verkenning

Blijkbaar ben ik niet de enige die de eerste nacht niet echt goed slaapt in een nieuw bed. De kamers zijn proper, de bedden fris maar toch heeft het wat aanpassing nodig om terug je eigen nestje te maken. Rond een uur of negen zaten de meesten dan ook aan de ontbijttafel. Dank zij het uitgebreide buffet was er keuze genoeg voor ieders smaak, dus honger hoeft hier niemand te hebben.
We hadden afgesproken dat ieder op eigen houtje het hotel wat mocht verkennen en eventueel de nabije omgeving. Verder dan ‘loopafstand’ wilden we niemand laten gaan. In het hotel waren het vooral de zwembaden, de sauna, whirlpool en hamam die door de meesten bezocht werden. Tine en ik besloten ons een goed moe te maken en doken de fitness in.

 

 

Na de middag kon de groep uit Hamont het niet laten en besloten ze aan de kamer van Tine en Karen wat te zingen. Gedurende een uurtje werd de buurt van het kleine zwembad daarom vergast op een gratis optreden van de Tabukki Åndz uit Hamont-Achel.

 

.

Opvallend (of niet) was toch wel dat er weinig ‘verbroedering’ waar te nemen was tussen de Genkse en Hamontse groep. Eigenlijk vonden we zelfs drie groepen terug: de jongeren uit Hamont, de jongste jongeren uit Genk en de oudste jongeren uit Genk. Met slechts één uitzondering: Fabio. Die had zich duidelijk voorgenomen nieuwe mensen te leren kennen en was steeds terug te vinden bij jongeren uit Hamont.

 

 

 

’s Avonds besloten we met heel de groep naar Alanya te rijden om er kennis te maken met de stad. En het waren vooral de kledingszaken die bijzonder in trek waren bij onze jongeren. Broeken, T-shirts en truien van alle merken voor belachelijk lage prijzen waar dan nota bene ook nog eens vlot op af te bieden was … de Turkse handelaars hebben in hun vuistje gelachen bij het ontvangen van de vele Euro’s die we hier hebben achtergelaten in de veronderstelling dat wij de handel hier hebben afgezet …
We sloten deze avond af met een gezamenlijke drink op een terrasje om dan met de Dolmus terug naar het hotel te rijden tegen middernacht. Onze eerste echte dag Turkije onder een stralende zon van 29 graden was zalig geweest.

 


30/10 - 31/10 - 1/11 - 2/11 - 3/11 - 4/11 - 5/11 - 6/11

G