Tåbukki Åndz - Turkije 2004

Zaterdag 6 november ... afscheid

Zoals gepland begon de terugreis om 9.15 uur aan het hotel. Het had wat in voor we allemaal op de bus zaten, want eerst vergat iemand zijn jas, dan moest er nog iemand dringend naar het toilet en waren er ook nog enkelen die hun koffer niet snel genoeg beneden kregen, maar uiteindelijk konden we toch vertrekken. Het meisje met buikpijn, had nog steeds last, maar toch leek na enkele uren slaap alles iets beter te gaan. De ‘dader’ zat met een kater van wel 150 pond heel stilletjes in de bus, zijn zakje bij de hand. Dat heeft hij vandaag zeer vaak nodig gehad, maar medelijden heeft hij van niemand gekregen … berouw komt na de zonde.

 

 

 

 

De bus bracht ons naar de luchthaven van Antalya. Doordat we nu overdag reden, zagen we ten minste hoe de omgeving er uit zag, maar veel verschilde dit niet van Alanya: overal keken we op de uitlopers van het Taunus gebergte en konden we vaststellen dat Turkije langs deze kust duidelijk aan het groeien is. Benieuwd hoe het er hier over tien jaar uitziet.
Tegen de verwachting in vertrok ons vliegtuig heel goed op tijd zodat we om iets na twee vaarwel konden zeggen tegen het Turkse vasteland, want toen kozen we terug voor de ijle lucht om drie en een half uur later terug voet aan grond te kunnen zetten in ons kikkerlandje.
In het vliegtuig hield iedereen zich op een of andere manier bezig. De grootste moeheid was verdwenen, want bijna iedereen had op de bus nog geslapen, zodat in het vliegtuig wat gelezen, gepuzzeld en vooral veel gepraat werd … het afscheid kwam uiteindelijk dichterbij.

 

 

 

.

 

Het was grijs, kil en koud toen we in Eindhoven uit het vliegtuig stapten. Marleen, Patrick en wat ouders uit Hamont stonden ons al op te wachten, en na wat geduw en getrek aan de bagagelijn, stonden we even later op de parking en was het echt tijd om afscheid te nemen. De meeste jongeren hadden echter op het vliegtuig al telefoonnummers en email adressen uitgedeeld, zodat nu een knuffel voldoende was om er tegen te kunnen voor de komende periode. De druilende regen zorgde er verder voor dat de groep vlug uit elkaar viel en zo iedereen zijn of haar weg naar huis vond, klaar om de komende weken weer naar school of naar het werk te gaan.

 

 


30/10 - 31/10 - 1/11 - 2/11 - 3/11 - 4/11 - 5/11 - 6/11

G