Tåbukki Åndz - Turkije 2004

Vrijdag 5 november ... fris geschoren voor de afreis

De laatste echte dag in Turkije. Om iedereen de kans te geven nog eens extra te genieten van de zon of om kleren in te kopen of wat dan ook, hadden we gezegd dat iedereen vrij was. Dus zag je enkele jongeren naar de stad afzakken terwijl het overgrote deel besloot om aan het zwembad te genieten van de laatste dag 30 graden … Wie weet wat het in België gaat zijn als we terug zijn.
Fabio, Nele, Karen, Veerle, Tine en ik besloten om naar de stad te gaan. Fabio en ik wilden ons eens laten scheren door een echte Turkse kapper. En dus zaten we even later lekker lui achterover in de stoel om extra verwend te worden. Hier wordt niet alleen geschoren, hier wordt je hele gezicht onder handen genomen: inzepen, inmasseren, scheren, opnieuw inzepen en inwassen en dan weer scheren, epileren waar nodig, neusharen wegknippen, oorhaartjes wegbranden en alsof dat nog niet genoeg is een lekkere appelthee als toetje. En dat voor een luttele vijf miljoen per persoon (nog geen 3 € in onze munten). Als dit geen vakantie is.

 

 

 

Daarna nog wat over de markt geslenterd en wat souvenirtjes gekocht om tegen één uur weer naar het hotel af te zakken. Lekker gegeten om dan aan het (kleine) zwembad te gaan liggen voor een laatste namiddag genieten. Omdat ik nog niet klaar was met al mijn werk, de laptop maar meegenomen om aan de bar, genietend van een alcoholvrije cocktail, de laatste loodjes te kunnen leggen aan hetgeen ik wilde doen. Maar terwijl de zon ondergaat in een warm land, kun je dit moeilijk werken noemen.

 

 

.

 

s’ Avonds vernamen we dat ons vliegtuig niet om acht uur ’s morgens maar om twee uur in de namiddag zou vertrekken. Wat dus betekende dat we nog een echte nacht konden slapen, want de bus zou ons pas om negen uur komen oppikken.
Maar dit was niet geteld op enkele jongeren die dachten dat je de laatste nacht absoluut dronken moet worden om te scoren. Met alle gevolgen vandien, want door het overvloedige drinken raakte één van de Hamontse jongeren buiten zichzelf en werd enorm agressief waarop hij één van de meisjes een enorme stamp in haar buik heeft gegeven.
Toen ik om half drie uit bed werd gehaald was het kwaad dus al geschied en was er heel wat troost- en kalmeerwerk nodig om de bende wenende meisjes die rond het slachtoffer stonden in bed te krijgen.
Mijn inschatting was dat het waarschijnlijk gekwetste spieren waren, dus besloten Ulvi en ik om niet in Turkije naar het ziekenhuis te gaan, maar te wachten tot we terug in België waren.
Zo werd een leuke, heerlijke vakantie toch nog overschaduwd door een zeer spijtig voorval.

 

 


30/10 - 31/10 - 1/11 - 2/11 - 3/11 - 4/11 - 5/11 - 6/11

G