Tåbukki Åndz - Noorwegen 2011

Zaterdag 9 juli ... naar Noorwegen

De dag waar we zo lang naar uitgekeken hadden en waar de Åndz heel wat acties voor opgezet hadden, was plots veel sneller daar dan verwacht. En hoewel alle weerberichten al een tijdje aangaven dat het weer in Hemsedal nu niet echt bepaald zomers aandeed, zagen we er met z’n achten helemaal niet tegenaan om al om 3.15 uur klaar te staan om naar Charleroi te vertrekken. Het was nu ook niet dat België blaakte van de zon en wat ons volgens de boekjes te wachten stond, was de opoffering van een paar graden wel waard.

 

Nog voor het half vier (’s morgens) was, reden we al met de ‘taxi’ (waarvoor dank aan de firma) door het donker naar het zuiden van ons land om daar via Ryanair de eigenlijke tocht naar het noorden aan te vatten. Tegen alle verwachtingen in was het in de intussen flink gegroeide luchthaven van Charleroi al behoorlijk druk toen we nog altijd vrij vroeg in de ochtend daar arriveerden. Zonder problemen konden we onze bagage en onszelf inchecken en eigenlijk verliep alles zo goed dat we niet het gevoel hadden lang te moeten wachten voordat ons (nou ja, ons …) vliegtuig van de grond los kwam. Ondanks enkele turbulenties verliep de vlucht zeer goed en waarschijnlijk was het een stagiair piloot die ons met een behoorlijke schok aan de grond zette in Rygge (voor Ryanair een luchthaven in Oslo, in werkelijkheid even ver van Oslo als Charleroi van Brussel). Het weer was hier beduidend beter dan toen we vertrokken want we verlieten België met regen en hier was het droog.
Aangezien we veel vroeger geland waren dan voorzien (bijna een half uur) en duidelijk ook vroeger dan Hertz voorzien had, moesten we een tijdje wachten voor we onze gehuurde auto konden afhalen, maar dat verliep verder ook zonder problemen zodat we rond 10.00 uur met een bijna nieuwe Opel Vivaro de parking van de luchthaven verlieten richting Hemsedal.

.

Die rit duurde echter een stuk langer dan we oorspronkelijk hadden voorzien en hoewel het landschap onderweg best aangenaam was, viel die rit aanvankelijk toch een beetje tegen. Zeker toen we ook nog in een file kwamen (in Noorwegen, stel je voor) waar we bijna een uur door vertraagd werden. Uiteindelijk bleek het om een evenement of treffen te gaan dat zoveel volk op de been had gebracht dat de ene weg er naartoe volledig dicht zat door het verkeer.
Maar ook hier kwamen we door en zo verliep de reis weer verder richting het Noorse binnenland. Intussen hadden de regenbuien uit België ons terug gevonden en tegen de avond was het hier zo nat als toen we vertrokken. Het was intussen half zeven geworden en we waren (eindelijk) aan ons huisje aangekomen. Het zicht daarop (en van daaruit) was echter zo overweldigend dat we onmiddellijk vergaten hoe lang we onderweg waren geweest. Het was gewoon geweldig. Een huisje met alles op en aan en ruimte voor vier modale gezinnen en zicht op het hele Hemsedal (bij wijze van spreken). We wisten het nu al: deze vakantie was nu reeds geslaagd !

 


9/07 - 10/07 - 11/07 - 12/07 - 13/07 - 14/07 - 15/07

G