Tåbukki Åndz - Hongarije 2013

Vrijdag 26 juli ... tussenstop Duitsland

In tegenstelling tot de voorbije jaren, begint onze vakantie dit jaar niet op een zaterdag, maar al op een vrijdag. Alles heeft te maken met het feit dat we dit jaar naar Hongarije gaan met de minibus en de afstand ons toch wel wat ver lijkt om in één dag te doen, zeker aangezien we richting het zuiden vertrekken en die tocht traditioneel bekend staat als een weg met veel files.
Vandaag is ons doel Büchlberg, een gehuchtje in de buurt van Passau zodat we ongeveer 750 kilometer zullen moeten rijden. We kozen dit jaar voor Hongarije omdat enkele van onze leden ook eens graag naar een warm land zouden gaan. De weergoden zijn ons wat dat betreft (on)gunstig gestemd want het is in België intussen ook al de hele maand zeer mooi weer en de voorspellingen blijven goed. De voorspellingen voor Hongarije liggen nog anders, want daar voorspellen ze geen enkele dag onder de 30 graden wanneer wij daar zullen zijn … het belooft een hete vakantie te worden.

En dat merken we tijdens deze eerste dag inderdaad al. Het wordt de hele dag behoorlijk heet en de vele werken op de Duitse autostrade helpen daar niet echt bij, zeker omdat ze na Keulen telkens zorgen voor lange files. De niet zo heel verre afstand zorgt er dus toch nog voor dat we in de auto zitten van acht uur “s morgens tot bijna zeven uur ’s avonds … iedereen is dus doodop als we aan ons hotel arriveren. Dit blijkt gelukkig goed mee te vallen en ook het eten dat we er bestellen is goed. Het is echter al donker wanneer we dit op hebben en na deze lange dag in het busje heeft niemand nog zin om naar Passau af te zakken.


26/07 - 27/07 - 28/07 - 29/07 - 30/07 - 31/07 - 1/08 - 2/08 - 3/08

G