Tåbukki - Diriteam

Het diriteam van Tåbukki bestond de laatste jaren uit twee personen die samen instonden voor de begeleiding van de groepen.

Onze Teens werden begeleid door Joke Feijen.

Vlotte klassiekers, swingende popsongs en heerlijke ballades uit het Engelstalige repertoire stonden op het lijstje van haar energieke groep jonge zangers en zangeressen.
Joke is zelf al heel wat jaren lid van ons kinder- en jeugdkoor. Je zou van Joke kunnen zeggen dat ze al zong voor ze nog maar kon lopen. De afwas thuis doen is veel meer dan het proper krijgen van de vaat. Het is een ideale gelegenheid om de stembanden nog eens te smeren en heel het huis om te toveren in een ware concertzaal. Geen wonder dus dat ze meteen te vinden was om wekelijks de repetities van de Teens te leiden.

Onze oudste groep, de Åndz, werd begeleid door Leo Nouwen.

Leo is geen onbekende binnen onze organisatie. Anderhalf jaar na het ontstaan nam hij de fakkel over van Miet Hegge die als dirigente gestart was bij Tåbukki (toen nog New Sound Kids). Met een groepje van 16 kinderen tussen 8 en 12 jaar is hij er begonnen. Daar is het niet bij gebleven en toen in 2004 ook gestart werd met onze oudste groep, de Åndz, bestond ons koor al uit vijf groepen. Tijd m.a.w. om extra dirigenten te zoeken. Die werden snel gevonden zodat Leo elke vrijdagavond nog te vinden was bij de Åndz.
Leo zijn drive ? Och, eigenlijk doe ik het niet voor hen, maar voor mezelf ... zo blijf je nog een beetje jong. Nu wil hij zich vooral inzetten om via projecten jonge mensen nog steeds in contact te brengen met cultuur.

 

(Bijna) helemaal onzichtbaar voor iedereen, maar altijd een steun en toeverlaat achter de schermen was Frank Van Baelen.

Al van bij het begin was hij betrokken bij ons koor. Bij de opstart was hij degene die elke week achter de piano zat en op gepaste wijze voor de meest swingende begeleidingen zorgde.
Frank was altijd de muzikale rechterarm van Leo. Altijd paraat om te helpen bij muzikale problemen van welke aard dan ook ... geen opdracht was hem teveel.
Op de vraag waarom hij dit allemaal zo belangeloos deed: "omdat ik het prachtig vind wat men bij Tåbukki allemaal doet om kinderen en jongeren plezier te laten beleven in het zingen. Daar wil ik graag aan meehelpen !"
Frank is naast zijn beroepsbezigheden als ICT-bedrijfsleider vooral componist en iedereen die op zoek is naar een leuke popsong of zelfs een volledig werk voor harmonie, kan bij hem terecht !

 

G