Tåbukki - CD info

Ja, ja, je leest het goed. We traden niet alleen regelmatig op, we hebben ook CD's uitgegeven.

Onze allereerste ervaring met het medium 'opname' dateert reeds van juni 1999. We hadden dat jaar als kampthema 'Media' en het leek ons een mooie afsluiter van het seizoen om eens een echte studio te bezoeken. We reden daarom met z'n allen naar Studio Soundhouse in Hoeselt en kregen er een deskundige uitleg van Bert Oris die de studio al jaren met kundigheid bestuurde. Maar meer nog, Bert stelde voor om ook eens achter de micro te gaan staan en iets te zingen.

We zongen er ons kamplied van dat jaar, Media (met wat ondersteuning van Frank en Leo door de kinderen zelf gemaakt) en speelden nog wat met klanken. Het resultaat van Berts mixen was een leuke CD-single van ons kamplied.

In datzelfde jaar (najaar 1999) kregen we in onze repetitielokalen bezoek van de YellBox (nu Villa Basta). Zij waren op zoek naar een kinderkoor dat een lied wilde inzingen voor een documentaire die ze voor Maasmechelen aan het maken waren. Uiteraard waren wij bereid om te zingen, zodat datzelfde jaar nog 'Spelen is zo fijn' op CD werd gezet.

Maar uiteraard had iedereen de smaak nu zodanig te pakken dat we niet anders konden dan ook eens een échte CD te maken. Niet alleen een mooie opname, maar ook een echte persing met een grotere oplage.

Vandaar dat we tijdens ons kamp van 2001 opnieuw naar Hoeselt vertrokken, maar nu voor enkele dagen om er vooral in de studio door te brengen.

En het resultaat mag gezien en vooral gehoord worden: 15 nummers die allemaal ingezongen werden door onze Kids en Teens en waarvan er een deel werden ingespeeld door onze eigen Band !
Onze Ukkies en Åndz bestonden toen nog niet en konden uiteraard niet op de CD komen.

Deze CD van New Sound Kids is gratis te verkrijgen (voor meer uitleg hierover, klik op onze shop)
en bevat volgende nummers:

1. Acarambawoeliweks (arr. Heg Pans)
2. De kauwgomballenboom (Elly & Rikkert) - muziek door de Band
3. De muis (Rudi Carel) - muziek door de Band
4. Diep in de Zee (uit Walt Disney's De kleine Zeemeermin - Ashman & Menken)
5. Pukkeltjes op m'n poep (Sercu & Schmidt) - muziek door de Band
6. Zo vrolijk (Herman van Veen) - muziek door de Band
7. Een kleine vrede (Leo - arr. Heg Pans)
8. Sport (Frank & Leo) - muziek door de Band
9. Media (NSK, Frank & Leo)
10. Theme from 'Rawhide' (Washington & Tiomkin - arr. Heg Pans) - solo door Maarten
11. I do it for You (Brian Adams)
12. Money, money, money (ABBA)
13. Tears in Heaven (Eric Clapton - arr. Heg Pans)
14. The Grease Megamix (Farrar, Casey & Jacobs)
15. God heb genade (uit Walt Disney's De klokkenluider van Notre Dame) - solo's door Jolien, Ine en Eveline


Het duurde dan tot 2004 tot we opnieuw bij Bert Oris de studio indoken. Deze keer omdat Frank en Leo de opdracht hadden gekregen een liedje te schrijven voor het jaarlijks terugkerende kinderfeest in de Soeverein in Lommel, Kinderstad. Samen met Davy Wolfs en een aantal Kids en Teens namen ze de song 'Kinderstad' op.
Deze single werd in 1000 exemplaren gebrand en uitgedeeld tijdens Kinderstad 2004.

G